Hoek van Holland

Mededeling van het bestuur
14 oktober 2020

CORONA UPDATE: COMPETITIES STOPGEZET, VRIJ SPELEN EN TRAINING BLIJFT MOGELIJK

Zoals jullie gisteren allemaal hebben kunnen ervaren, het kabinet heeft extra maatregelen aangekondigd om de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen een halt toe te roepen. De horeca moet sluiten, de maximale groepsgrootte wordt teruggebracht en amateursportwedstrijden zijn verboden. Dat maakte minister-president Rutte gisteren bekend. Het zijn harde maatregelen, maar noodzakelijk in de bestrijding van het coronavirus. De maatregelen gaan vandaag in en gelden voorlopig voor de komende 4 weken. Over 2 weken maakt het kabinet de balans op en bepaalt dan het vervolg van de maatregelen. We respecteren het besluit van de overheid om sportwedstrijden niet meer toe te staan. Onze gezondheid staat voorop en we moeten allemaal onze verantwoordelijkheid nemen.

Wat betekent dit voor u en onze vereniging?

 • De KNLTB Competitie 2020 is per direct gestopt, zowel voor de jeugd als de senioren.
 • Reguliere open toernooien gaan niet meer door. Mocht u al ergens hebben ingeschreven, overleg met toernooicommissie over teruggave inschrijfgeld.
 • Het blijft mogelijk om vrij te tennissen en te trainen.
 • Afhangen blijft op de huidige manier van kracht, we onderzoeken nog of we de 45 minuten speeltijd naar een 1 uur verhogen. Uiteraard gaan we ook hier uit van uw medewerking om niet twee singles achter elkaar af te hangen en twee tijdseenheden te dubbelen.
 • De maximale groepsgrootte is 4 personen.
 • Dubbelen mag, mits er bewust altijd 1,5 meter afstand wordt gehouden op de baan. Houd altijd minimaal een racketlengte afstand op de baan, ook als dat betekent dat je soms een bal moet laten gaan. Ga niet samen op een bankje zitten, geef geen high fives en wissel met de klok mee.
 • Naast de kantine zullen ook de douches, kleedkamers gesloten blijven.
 • De hal en de toiletten laten wij open (ondanks advies deze alleen open te houden voor noodgevallen), verzoek hier in uiterste nood gebruik van te maken. Ook de AED is hierdoor gewoon bereikbaar.
 • Publiek is niet toegestaan.
 • Besloten is om dit jaar voorlopig geen tennisactiviteiten te organiseren, dit houdt in dat het geplande ouder/kind toernooi en Balletje Bruin tot nader order zijn uitgesteld.
 • We onderzoeken nog of het noodzakelijk is om de tent te laten staan.

Uiteraard staan we nauw contact met de KNLTB en volgen we de RIVM richtlijnen die van toepassing zijn op onze club.

Wij rekenen op jullie begrip en medewerking en wensen jullie veel sterkte de komende tijd, blijf gezond en laten we met zijn allen ons best doen om zo lang mogelijk het tennissen mogelijk te houden.

 

Namens het Bestuur

Jeroen Kortsmit
Voorzitter