Parktrainer

Parktrainer Menno stelt zich voor

Wie ben je?
Ik ben Menno Verboom, geboren en opgegroeid in Delft. Ik heb twee kinderen met mijn partner en we wonen in Rhoon. Sinds oktober 2015 ben ik trainer bij VT de Hoek.

Wanneer ben je begonnen met tennissen?
Ik ben begonnen met tennissen toen ik 8 jaar was. Toen tenniste ik met en leerde ik wat van mijn vader, want ik moest toen nog twee jaar wachten voordat ik lid kon worden van DTB in Delft. In die tussenliggende periode heb ik nog twee jaartjes gevoetbald. Bij DTB heb ik 20 jaar getennist, 5 jaar bij  ALTV  Zoetermeer en 7 jaar bij T.C. Hodenpijl.

Hoe werd je tennisleraar?
Ik heb eerst de A en B tennisopleidingen gevolgd. Daarna ben ik begonnen met het geven van tennislessen/trainingen bij Tennisschool Delftsdubbel in 1999. Daarna stapte ik over naar  t’ Loo in  De Lier 1999/2001 en VT Numansdorp in 2001/2002. Daarna ben ik weer terug gegaan naar regio Delft, naar T.C. Hodenpijl te Den Hoorn waar ik van 2002 tot vorig jaar les gaf. Ieder jaar wil ik bijblijven en mezelf bijscholen door middel van tennisworkshops en nascholingen, zoals o.a. Multi Skills, Tennis Kids, Jeugdtennis,  Biomechanica en Tennis voor ouderen.

Waarom nu naar VT de Hoek?
Na 13 jaar werkzaam te zijn geweest in Den Hoorn en daarbij 5 jaar mede-eigenaar te zijn geweest van een tennishal werd het tijd voor een nieuwe uitdaging. In samenwerking en overleg met Mark-Paul van Burgersdijk Tennis heb ik besloten dat ik die goed zou kunnen vinden bij VT de Hoek. Wat voor mij meespeelt is dat VT de Hoek een recreatieve club is met potentie tot een aanvulling met prestatief tennis. Daarbij is VT de Hoek al een gezellige en levendige club. Ik hoop VT de Hoek nog beter op de kaart te kunnen zetten.

Wat is je mooiste tennismoment?
Dat weet ik meteen: De kampioenswedstrijd 3e klasse Heren op zondag bij ALTV Zoetermeer! Deze wedstrijd moest gewonnen worden om kampioen te worden met het team. Ik stond om 4-2 achter in de 3e set , maar ik kwam helemaal in de flow en ik heb uiteindelijk met 6-4 gewonnen.

En dan ook: wat is je grootste flater?
Verloren van een mister Bean look-a-like;  vergeet je ook nooit.

Wat vind je belangrijk?
Zelf vind ik het belangrijk dat een trainer de mensen en kinderen motiveert om te tennissen en dat ze blijven tennissen.  Iedereen kan technisch, tactisch, mentaal en conditioneel ontwikkelen en groeien, daar heb je een trainer voor nodig. Maar het is wel belangrijk dat dit gebeurt vanuit een stuk empathie naar de lessers toe. Om een gezonde club te zijn en te blijven is het van belang een goede samenwerking te hebben tussen VT de Hoek en Burgersdijk tennis. En de verschillende doelgroepen met elkaar te laten tennissen; ook belangrijk. Zeker bij de jeugd is het leuk en goed dat een ieder een steentje bijdraagt, b.v. bij het tellen van de wedstrijdjes in rood en oranje. Dit draagt bij aan een goede sfeer, een sterke vereniging. Je hoeft niet gelijk in een commissie te zitten om wat te doen, maar heeft u interesse ? De club kan uw hulp natuurlijk altijd gebruiken.

Wat is je ambitie bij VT de Hoek?
Mijn ambitie is om iedereen met plezier te laten tennissen op zijn/haar hoogst haalbare niveau. Dat betekent dat ik kijk naar mogelijkheden, beperkingen en wapens ( b.v. big forehand) die per persoon verschillend zijn. De uitdaging is om voor elke doelgroep een passend pakket aan te bieden; van ukkie tot opie!