Senioren

Competitie KNLTB
Binnen VT de Hoek bieden we je de mogelijk om in competitieverband te tennissen. De KNLTB maakt onderscheid tussen de voorjaarscompetitie en de najaars(herfst)competitie. Je speelt dan met je team gedurende 7 weken en kunt kiezen uit de vrijdagavond, zaterdag of zondagcompetitie.

Tijdens de competitieweken is er op deze dagen maar een beperkt aantal banen beschikbaar voor recreatietennis. Een dames of herenteam bestaat uit minimaal 4 dames of heren. Een mixteam bestaat uit minimaal 2 dames en 2 heren. Meer informatie vind je op de site van de KNLTB.

Hoe kun je inschrijven?
Ruim van te voren krijg je via de website en de nieuwsbrief informatie over het inschrijven voor de competitie. Dit vindt altijd al in een vrij vroeg stadium (enkele maanden van tevoren) plaats. De senioren competitie wordt gecoördineerd door de Technische Commissie. Deze is te te bereiken via email: competitie@vtdehoek.nl

Competitiebijdrage
Ieder team dat competitie speelt betaalt een competitiebijdrage. In de competitiemap die je ontvangt voorafgaand aan de competitie, vind je de rekening welke rond de EUR 150,- zal zijn.

Waarvoor betaal je deze bijdrage? VT de Hoek streeft er naar dat de kosten voor het spelen van competitie volledig betaald wordt door de competitiespelende leden. In de bijdrage zit dan ook de afdracht per team aan de KNLTB, de tennisballen die je ontvangt als je thuis speelt, een bloemetje voor de kampioenen en een drankje voor de competitieleider.

Competitieregels vrijdagavond
Aanwezig 18.30 uur, start competitie 19.00 uur.

Bij een 40-40 stand in een game speel je een beslissend punt. De ontvanger mag een kant kiezen waar hij/zij wil retourneren. Dit is dus de deuce kant (rechts) of de voordeel kant (links). Wie het punt wint, wint de game.

Een beslissende wedstrijdtiebreak (t/m 10 punten) wordt gespeeld op het moment dat de stand 1-1 in sets gelijk is. Winnaar van die beslissende tiebreak – en daarmee ook van de partij – is de dubbelcombinatie die het eerst tien punten behaalt op voorwaarde dat er een verschil is van twee punten. Deze tiebreak vervangt de beslissende laatste set en geldt voor de partijuitslag als een set met games (7-6).

Recreantencompetitie op zaterdagavond
Lijkt het je leuk om in het voorjaar 7 zaterdagavonden een lekker potje te tennissen? Dan is de Westlandse Recreanten Competitie wellicht iets voor jou! Deze competitie loopt qua speeldagen parallel aan de KNLTB competitie, maar is een puur Westlands initiatief. Je speelt zo ook eens op een ander park, maar wel altijd in de buurt. Er worden per avond 4 wedstrijden gespeeld, 2 mixpartijen, 1 herendubbel en 1 damesdubbel. Je schrijft je in met een team van minimaal 2 dames en 2 heren. Indeling gebeurt zo veel mogelijk op sterkte. Opgeven voor deze competitie gebeurt gewoon via de eigen vereniging.

Hoe kun je inschrijven? Momenteel zijn er geen teams die meedoen aan de Recreantencompetitie. Ben je wel geïnteresseerd, neem dan contact op competitie@vtdehoek.nl.

 

Je wilt competitie spelen, maar hebt geen team
Lijkt het je leuk om competitie te spelen, maar heb je geen volledig team, meld je dan aan via het formulier hier. De Technische commissie zal dan kijken of het mogelijk is om teams samen te stellen.