Tenniskids World Tour

Elf speelweken
De competitie bestaat uit elf speelweken en is voor de kinderen t/m 12 jaar. Voor zowel de Rode ( 6 t/m 9 jaar) als Oranje (8-9-10 en 11 jaar). De World Tour is vanaf maart t/m oktober. Op deze manier spelen kinderen bijna het hele jaar wedstrijden. Omdat we vinden dat de motivatie van kinderen voor tennisles en voor tennis voor een groot deel gevoed wordt door het spelen van wedstrijden vinden we het belangrijk dat er het hele jaar wedstrijden worden gespeeld.

Rood en Oranje
Zowel de wedstrijden in Rood als in Oranje worden gespeeld in teamverband. Teams in Rood bestaan hier uit 2 tot 6 spelers. Kleine clubs kunnen dus zeker ook meedoen. Teams in Oranje bestaan uit 2-6 spelers. Op jonge leeftijd is het sociale aspect erg belangrijk. Het hebben van vriendjes en vriendinnetjes bij tennis is een belangrijke factor bij het creëren van een optimale sportomgeving voor het jonge kind. Verder heeft het winnen en verliezen een andere waarde als dit gebeurt in een team als wanneer dit individueel gebeurt.

Het format
De Tenniskids World Tour is gekoppeld aan de ATP/WTA World Tour. We spelen dus in januari Melbourne, dan gaan we naar Indian Welss vervolgens naar Parijs, Londen en natuurlijk New York. Door het nieuwe systeem te koppelen aan de ATP/WTA World Tour leggen we een verbinding met de helden van het tennis. Kinderen spelen korte wedstrijdjes, volgens een zeer informeel systeem.
Alleen de deelname aan een World Tour activiteit telt. Tijdens de dag is er een winnend team, maar de resultaten van de spelers en het team worden nog niet vastgelegd of bijgehouden voor het niveau Rood.

Op een speeldag komen 4-6 Oranje teams bij elkaar. De spelers van deze teams spelen wedstrijden tegen elkaar. Iedere gewonnen wedstrijd betekent punten voor het World Tour resultaat. Aan het eind van de dag wordt er een winnend team bekend gemaakt. De onderlinge resultaten van de teams worden niet zichtbaar gemaakt in bijvoorbeeld een poulestand oid. Er is dus nog geen vergelijk tussen teams bij het niveau Oranje.

Tijdsduur van de speeldagen
De Tenniskids World Tour wedstrijd in Rood zal maximaal 1,5 uur duren. Tussendoor is het mogelijk dat een kleine pauze wordt ingelast. Bij een aanvangstijd van 9.00 uur is het dus mogelijk om rond 11 uur met het gezin nog verder te genieten van de vrije zondag. De Tenniskids World Tour wedstrijd in Oranje zal ongeveer 2,5 uur duren. Dat betekent op zondag dus een kleine zondagochtend.

Flexibel
De KNLTB vindt het belangrijk dat het systeem zo flexibel mogelijk is. Door te werken met teams waarbij het niet uitmaakt uit hoeveel spelers de teams bestaan ontstaat er niet direct een probleem als een kind een keer niet mee kan doen door vakantie, ziekte of een andere reden. Het is dus mogelijk om de ene maand met 6 spelers en de andere maand met 4 spelers te komen. 

Inschrijven

Wil je meedoen? Of wil je meer informatie over Tennis Kids World Tour? Stuur dan een mail. Dan ontvang je een inschrijfforumlier. Dit formulier met alle benodigde gegevens kun je per mail sturen aan jeugd@vtdehoek.nl of aan je tennisleraar geven.